fredag 26 augusti 2011

Promarkerförvaring...

Tänkte att jag skulle visa hur jag förvarar mina promarkers. Då detta är en förvaring som jag är nöjd över och som passar mig väldigt bra.

Först så har jag stansat ut en lite blomma som jag målat och satt på varje penna så att jag vet hur färgen ser ut. Sen har jag köpt 3 st fiskelådor från biltema som jag förvarar dom i, sorterat efter färg.


Sen har jag skrivit ut en färgkarta (fast utan färger) som jag hittade här och sen har jag klippt ut och satt dessa på insidan av locket i varje låda och fyllt i dom färger jag har.


Hoppas att mina små förvaringstips kan inspirera och hjälpa till. Kommer att fortsätt lägga ut dom förvaringslösningar som jag är nöjd över i mitt pysselrum. Vilket i dagsläget inte är så många, men jag jobbar på att det är fler som ska bli bättre =)


Önskar alla mina läsare en trevlig helg!

Kram Charlotte

onsdag 24 augusti 2011

Grattiskort nr 3

Här kommer grattiskort nr 3 av 4. Detta har jag skickat till en vän som bor i Danmark och som fyllde år igår. Kände att jag ville göra något roligt att skicka till henne, något med choklad...

Hittade denna plastförpackning som min sambo tänkte slänga och kom genast på att där i skull det ju rymmas 5 runda chokladgodisar =)


Till detta kort hittade jag en utmaning hos Bildmålarna som jag använde mig av.

Här är det färdiga resultatet:

Och en bild på baksidan för att visa hur bra chokladen passade in =)


Kram Charlotte

Grattiskort nr 2

Här kommer då grattiskort nr 2 av 4. Detta fick min brorsdotter som fyllde 5 år här i augusti. Denna gång har jag valt att följa en skiss från Designat.

Stämpel som jag har använt kommer från magnolias senaste stämpelkit och är målad med promarkers. Kortet går väldigt mycket i olika rosa nyanser då detta är Ellas favoritfärg just nu =)


Kram Charlotte

fredag 12 augusti 2011

Grattiskort

Som jag nämnt tidigare så har jag fyra grattiskort att göra denna månad och nu är det första kortet av fyra klart. Jag har bestämt mig för att hitta fyra olika tävlingar/utmaningar att delta i med mina kort. Så först ut är en skiss från 100% Norr.


Här är skissen:
Och här är mitt bidrag:


Önskar alla en trevlig helg!

Kram Charlotte

onsdag 10 augusti 2011

Stämpelförvaring

En av mina absoluta favorit bloggar är Crafty Storage. Jag tycker det är roligt att se hur andra har i sina pysselrum och att få massor med tips och idéer på hur man själv kan göra. Jag vet att det finns många fler än jag som tycker om tips och idéer på bra förvaringar, så därför tänkte jag börja dela med mig lite av dom saker jag är mest nöjd med i mitt pysselrum :-)

Först ut är min stämpelförvaring med ez-monterade stämplar:

Som så många andra så förvarar jag också mina stämplar på laminerade ark i en pärm. Jag börjar med att stämpla upp dom på ett vanligt vitt A4 ark. Oftast när man köper stämplar så brukar ju tillverkarnas logga finnas med på förpackningarna och dessa klipper jag ut och fäster längst upp på arket.


När jag är klar och har laminerat arken så sätter jag stämplarna på baksidan och stoppar ner dom i en plastficka och sätter in alltihop i en pärm.


Här är en bild på hur det ser ut i mina pärmar.


Jag har hittat väldigt bra pärmar med dragkedja runt, så då finns det ju ingen risk att stämplarna ska kunna ramla ur. Jag får plats med ca 10 laminerade ark i varje pärm.


Jag skulle bli så glad om Ni ville lämna en liten kommentar med era tips och idéer eller kanske någon länk till någon bra och trevlig sida på temat pysselförvaring och pysselplatser.

Kram Charlotte

måndag 8 augusti 2011

Shopping i Stockholm

Jaha... Då var första arbetsdagen efter semestern avklarad... Gick ju faktiskt lättare än vad jag trodde :-) Men nu var det ju inte de jag tänkte skriva om, utan om shopping. I mitt förra inlägg skrev jag om att jag hade varit i Stockholm på lite pysselshopping. Hittade ju hela tre stycken butiker (pyssloteket, scrapparazzi och skapa hobby) och inte helt oväntat så handlades det ju på alla ställen.


Här är en bild på det som följde med hem:

4 st stämplar
2 st embossingfoldrar
1 st 3D lack
2 st turkosa spetsar
1 ark med vita halvpärlor
1 karta med lövpins
En massa cardstock
+ 3 ark ez-mount som inte är med på bilden


Det var allt från mig just nu... Är ledig 2 dar denna vecka och dessa tänkte jag ägna åt pyssel, så jag återkommer med lite bilder på nya kort.

Önskar alla en bra vecka!

Kram Charlotte

torsdag 4 augusti 2011

Längesen jag skrev nåt...Vart tar dagarna vägen...? Det är ju mer än en månad sen jag bloggade sist... Juli månad bara försvann, jag jobbade ju förstås väldigt mycket och sen var jag bortrest i 1,5 vecka...
Hur som helst så har jag även hunnit med lite pyssel och en massa pysselshopping i Stockholm.

Först ut ett kort som jag gjorde till min sambos kusin som fyllde 30:


Här är framsidan. Ett väldigt enkelt kort, vill ju inte ha förmycket blommor och saker när det är till en kille. Vet inte hur bra det syns, men jag provade att använda crackle accents på dom utstansade bokstäverna för att få en lite rolig effekt.
Nere i det högra hörnet har jag stansat ut "30", men dom gömmer sig lite fint och syns inte förrän man viker upp kortet...

Här är kortet öppnat och då ser man siffrorna och delar av insidan.


Här är ett bröllopskort som jag fick en beställning på:
Även det här bröllopskortet blev ett trappstegskort. Tycker att dom är väldigt roliga att göra, det blir ju flera delar som ska dekoreras och man får tänka till lite...

Här är en närbild på själva trappstegen och hur jag har dekorerat dessa.


Det var allt för nu... Har 4 st grattiskort som ska göras här i augusti och tänkte försöka återkomma ganska snart med en bild på det jag shoppade i Stockholm.

Önskar alla en trevlig helg!

Själv ska jag försöka njuta av dom sista semesterdagarna, för på måndag börjar arbetet igen.

Kram Charlotte